اخبار
  نسخه مناسب چاپ    ارسال به دوستان

رييس كانون هماهنگي دانش و صنعت زيتون خبر داد: پيگيري تدوين نقشه راه زيتون تا پايان سال جاري  ( 08/05/1389 )

رييس كانون هماهنگي دانش و صنعت زيتون با اشاره به كشت زيتون در حدود صد هزار هكتار از اراضي كشور از توسعه سطح زيركشت زيتون به 600 هزار هكتار در كشور در افق 1404 خبر داد.

دكتر مصطفي آقايي در گفت‌وگو با خبرنگار«علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان آن‌كه سالانه حجم انبوهي از روغن خوراكي وارد كشور مي‌شود كه مسايل بهداشتي و جنبي زيادي را در بر مي‌گيرد،‌ خاطرنشان كرد: يكي از راه‌هاي تعديل و سلامت اجتماع استفاده از مواد غذايي سالم است و زيتون يكي از اين محصولات سالم و بهداشتي است كه هم از نظر سلامت و هم از نظر ديني به آن تاكيد زيادي شده و در نتيجه نقش فوق‌العاده‌اي را در سلامت ايفا مي‌كند.


رييس موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر با اشاره به اين كه در حال حاضر كشورهايي مانند اسپانيا و ايتاليا اراضي زيادي را به كشت اين محصول اختصاص داده‌اند، اظهار كرد: طي 15 سال اخير براي توسعه زيتون فعاليت‌هاي زيادي در كشور انجام شده كه در حال حاضر حدود يكصد هزار هكتار بر اساس آمار اوليه وزارت جهاد كشاورزي به سطح زير كشت اين محصول اختصاص دارد.

وي افزود: بنابراين درصدد هستيم كه بر اساس افق 1404 توسعه 600 هزار هكتاري را براي زيتون در كشور داشته باشيم، چرا كه اگر توسعه بر مبناي دانش فني و‌تحقيقات نباشد، عملا گسترش بي رويه‌اي را به دنبال خواهد داشت.

رييس كانون هماهنگي دانش و صنعت زيتون ادامه داد: آنچه در حال حاضر وجود دارد اين است كه زيتون گياهي است كه در اراضي كم بازده يعني اراضي كه از نظر كشت زياد مورد توجه نيست، كشت مي‌شود و اين مساله سبب مي‌شود كه رقيب آن‌چناني نيز براي آن در نظر گرفته نشود، در نتيجه درباره مساله زيتون هم نكات مثبت و هم نكات پيچيده‌اي از توليد تا مصرف وجود دارد.

آقايي اضافه كرد: در كانون هماهنگي دانش و صنعت زيتون از دست اندركاران بخش خصوصي، دانشگاه‌ها، مراكز تحقيقاتي و بخش اجرايي كشور، 15 نفر گرد هم آمده‌اند. اعضا از كساني هستند كه به هر حال به گونه‌اي در بخش صنعت، فرآوري روغن و كنسرو، توليد محصول، توليد نهال و تصميم‌گيري‌ها درگير هستند.

بنابراين اميد است كه افراد اطلاعات جامعي از اين محصول داشته باشند و با توجه به پيشنهاداتي كه ارائه مي‌كنند به جمع بندي‌هاي قابل قبولي برسند.

رييس موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر خاطرنشان كرد: تركيب اعضاي كانون بايد به گونه‌اي باشد كه در تمام زمينه‌ها اطلاعات كافي داشته باشد و بتواند اين اطلاعات را براي استفاده در اختيار هيات دولت، وزارت بازرگاني، وزارت صنايع و معادن و حتي مجلس قرار دهد. در نتيجه براساس جلساتي كه داشتيم، مهمترين كاري كه اين كانون در نظر دارد، تشكيل كارگروه‌هاي تخصصي در زمينه‌ صادرات، توليد نهال، انتشار و ترويج است.

رييس كانون هماهنگي دانش و صنعت زيتون تصريح كرد: پس از تشكيل كار گروه‌ها نياز است كه نقشه راهي براي كانون ترسيم شود تا براي مسايل و مشكلاتي كه وجود دارد راهكارها و راهبردهايي را ارائه دهد و اميد است تا قبل از پايان سال جاري اين نقشه راه تهيه شود.

وي در پايان تصريح كرد: توجه به اين محصول به دليل نقشي كه در سلامت جامعه دارد بايد مورد تاكيد قرار گيرد. اگر چه سالانه حجم زيادي از واردات روغن نباتي به كشور را شاهديم اما نمي توان تمام روغن‌ خوراكي را با زيتون تامين كرد كه كاري محال است، اما مي‌توان كاري كرد كه نقشي در سلامت آحاد جامعه و جلوگيري از بيماري‌هاي قلبي ــ عروقي براي آن وجود داشته باشد.

انتهاي پيام







توسط : كد 1982




نظرات
نام
پست الكترونيكي